Moje konto

settings

Koszyk  

Brak produktów

0,00€ Dostawa
0,00€ Razem

Koszyk Realizuj zamówienie

Waluta : €

 

Polityka prywatności

Polityka prywatności

Tekniska Polska szanuje prawo użytkowników do prywatności. Dba, ze szczególną troską, o ochronę ich danych osobowych oraz stosuje odpowiednie rozwiązania technologiczne zapobiegające ingerencji w prywatność użytkowników osób trzecich.

Zakres gromadzonych danych

W trakcie rejestracji i składania zamówienia klient może zostać poproszony o padanie niektórych swoich danych osobowych. Sklep poprosi Użytkownika o podanie danych osobowych poprzez wypełnienie formularza, przesłanie w wiadomości e-mail lub telefonicznie- w zależności od metody składania zamówienia.

Sklep wymaga tylko tych danych, które są koniecznie do rejestracji i realizacji zamówienia. Niepodanie wymaganych danych może uniemożliwić poprawne założenie konta lub złożenie zamówienia.

Dane osobowe uzupełnione przez Klienta w formularzu rejestracyjnym przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Użytkownika zezwolenia oraz wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.).

Weryfikacja, zmiana i usunięcie danych osobowych

Użytkownik Sklepu ma prawo w każdym momencie do weryfikacji, zmiany lub usunięcia podanych przez niego danych osobowych.

Klient może uzyskać dostęp do swoich danych osobowych po uprzedniej weryfikacji w postaci logowania do swojego konta użytkownika. Podczas niego Użytkownik musi podać login/adres e-mail i hasło znane tylko mu i podane podczas rejestracji. Danych podanych podczas transakcji zakupu Klient nie może zmienić czy usunąć ponieważ są one częścią faktury.

Udostępniany zakres informacji o Użytkowniku

Tekniska Polska jako właściciel Sklepu nie udostępnia, nie sprzedaje ani nie przekazuje żadnych zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, innym podmiotom czy instytucjom. Może się to dziać tylko i wyłącznie na wyraźne życzenie i za zgodą Użytkownika.

Użycie danych osobowych w celach marketingowych

Sklep może wykorzystywać niektóre dane osobowe Użytkowników w celach marketingowych w postać wysyłania newsletterów. Nastąpi to jednak tylko i wyłącznie po wyrażeniu przez Klienta zgody na otrzymywanie tego typu ofert handlowych. Klient może cofnąć tę zgodę w każdym momencie.

Ewentualne zmiany w zakresie ochrony danych osobowych

Wszelkie zmiany ustawodawcze związane z ochroną danych osobowych, rozwój technologiczny sklepy oraz rozwój technologii internetowej mogą wpłynąć na Politykę Prywatności sklepu jednak nie wpływają na naszą podstawową zasadę tejże Polityki: jakiekolwiek dane osobowe nie będą udostępniane osobom trzecim.

Wszystkich Użytkowników korzystających ze Sklepu www.conelpolska.pl obowiązuje aktualna Polityka Prywatności.

Polityka Cookies

“Cookies” (ciasteczka) to pliki tekstowe, zapisywane przez przeglądarkę internetową na dysku komputera Użytkownika w celu przechowywania informacji, służących do identyfikowania Użytkownika bądź zapamiętywania historii działań, podejmowanych przez niego w serwisie.

Zgodnie z art. 173 ust. 1 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. z 2004 r. Nr 171, poz. 1800 ze zm.) informujemy, że podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika pliki „cookies” jest:

Pliki „cookies” wykorzystywane są przez nas w celu tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

Przechowywanie plików „cookies” nie powoduje zmian konfiguracyjnych w telekomunikacyjnym urządzeniu końcowym Użytkownika i oprogramowaniu zainstalowanym w tym urządzeniu.

Google Analytics
Niniejsza witryna internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google, Inc. (“Google”). Google Analytics używa “cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z witryny przez użytkownika (włącznie z jego adresem IP) będą przekazywane spółce Google i przechowywane przez nią na serwerach w Stanach Zjednoczonych. Google będzie korzystała z tych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google. Google nie będzie łączyła adresu IP użytkownika z żadnymi innymi danymi będącymi w jej posiadaniu.
Użytkownik ma możliwość określenia warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do „cookies” za pomocą ustawień oprogramowania lub konfiguracji usługi
Przechowywanie plików „cookies” lub uzyskiwanie do nich dostępu wymaga uzyskania zgody Użytkownika, którą można on wyrazić za pomocą odpowiednich ustawień oprogramowania zainstalowanego w wykorzystywanym przez niego telekomunikacyjnym urządzeniu końcowym lub konfiguracji usługi. Rekomendujemy pozostawienie serwisu bez zmiany ustawień dotyczących „cookies”, ponieważ wyłączenie opcji akceptowania plików „cookies” może spowodować utrudnienia a nawet uniemożliwić Użytkownikowi korzystanie z niektórych usług. Jeżeli Użytkownik nie życzy sobie przechowywania przez nas jego „cookies” lub uzyskiwania do nich dostępu i nie chce korzystać ze spersonalizowanego serwisu, może w tym celu w każdym momencie zrezygnować z zapisywania plików „cookies” w swojej przeglądarce.